YAZARA MAİL GÖNDER Hamurlu dalyan köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 adet yufka
1 kg. kıyma
1 adet soğan
4 dilim bayat ekmek
4 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
3 çorba kaşığı salça
1 adet havuç
Tuz
Kekik
Karabiber

Kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek, soğan, tuz, karabiber ve bir adet yumurtayı yoğurun, yağlanmış tepsiye bir parmak kalınlığında yayın. Haşlanmış iki adet yumurtayı dilimleyip köftenin ortasına dizin. Haşlanıp doğranmış havuçları ve bezelyeyi serpiştirin. Köfteyi rulo yapıp yufkaya sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin.

KIRMIZI BİBERLİ HAYDARİ
MALZEMELER

1 su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı beyaz peynir
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 fincan zeytinyağı yağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 adet sivri biber

Sarımsağı ezdikten sonra; beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, yağ, kimyon ve tuzla beraber karıştırın. Közlenmiş kırmızı biberi ve sivri biberi ince ince doğrayıp karışıma ekleyin ve karıştırın. Üzerine kırmızıbiber serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.