YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Favalı enginar
* 6 adet enginar
* 3 su bardağı kuru bakla
* 2 adet soğan
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* 3 kesme şeker
* 5 su bardağı su
* 1 adet kırmızıbiber
* 5'er dal dereotu, nane, maydanoz
* 1/2 limon suyu
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Baklayı altı-yedi saat suda bekletin, süzüp tencereye alın. İnce doğranmış soğan, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve suyu ilave edip 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blenderden geçirin, buzdolabında soğumaya bırakın. Enginarları temizleyip limonlu suyun içinde 25 dakika haşlayın. Dolapta beklettiğiniz favayı dilerseniz şekilli kalıplara koyarak ya da kaşıkla enginarların üzerine paylaştırın. Limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Peynirli kraker
* 100 gr. tereyağı
* 2.5 su bardağı un
* 1 çay bardağı çiğ krema
* 1 paket kabartma tozu
* 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 çay kaşığı tuz
Tereyağı ve unu, yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Üzerine çiğ krema, tuz ve rendelenmiş peynir ekleyip yoğurun. Kabartma tozu ve biraz daha un ekleyip hamura kıvam verin Bir saat buzdolabında tutup unlanmış tezgahta açın. Hamuru, dikdörtgen şekillerde kesip fırın tepsisine dizin ve 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.