YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirse m?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Fırında mantı
2 su bardağı un
Su
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz İçi için:
1 adet soğan
200 gr. kıyma
Karabiber Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsak
Kırmızı pul biber
Nane
Tuz
Un, su ve tuzla yumuşak bir hamuru yoğurup 10 dakika dinlendirin. Rendelenmiş soğanı kıymayla karıştırın. Hamuru düz bir zeminde açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün, kıymalı harcı yayın. Rulo yapıp dilimleyin ve yağlanmış tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kırmızı biber ve nane serpin.

Katmer
1 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
150 gr. kaymak
250 gr. toz Antep fıstığı
Yufkayı düz bir zemine yayıp her tarafına erimiş tereyağı sürün, toz şeker serpin, ufak parçalara ayrılmış kaymak serpiştirin. Son olarak Antep fıstığı serpip bohça gibi katlayın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.