YAZARA MAİL GÖNDER Pastane poğaçası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 adet yumurta
10 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er çay kaşığı tuz, mahlep
1 çorba kaşığı şeker
3 su bardağı un

Yoğurma kabının içine unu koyun. Ortasını havuz gibi açın. İçine yaş mayayı ufalayın. Üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip unu fazla bulaştırmadan karıştırın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra mahlep, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapıp 20 dakika mayalandırın. Hamurdan parçalar koparıp poğaça şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. 200 derece fırında pişirin.

Yufkada köfte
MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Tuz
2 lavaş ekmeği ya da yufka

Kıymayı, soğanı, ezilmiş sarımsağı, yarım çay bardağı zeytinyağını, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içlerini yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp yağda kızartın. Lavaş ekmeğini ya da yufkayı pişen köftelerin üzerine bastırarak yağını çektirin ve içlerine köfteleri koyup sarın. Şişlere dizerek fırında 10 dakika kadar kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.