YAZARA MAİL GÖNDER Enginar üzerinde et sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
6 adet enginar
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme salça
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Enginarları ve dörde bölünmüş bir soğanı; üzerini geçecek kadar su, limon suyu ve tuz ekleyerek 20-25 dakika haşlayın. Eti; suyunu salıp çekene dek soteleyin. Tereyağını ve piyazlık doğranmış bir adet soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin. Üzerine küp küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, salça ve iri kıyılmış sarımsağı ekleyip 15 dakika pişirin. Ardından üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip 30-35 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alıp üzerlerine sotelenmiş eti paylaştırın.

Muzlu dondurma

MALZEMELER
5 top vanilyalı dondurma
6 çorba kaşığı tahin
2 adet muz

Muzları ezip dondurmayla karıştırın. Top şeklinde hazırlayın ve dondurun. Servis yapacağınız kupları da buzlukta soğutun. Kupların içine arzu ettiğiniz meyveleri ve dondurma toplarını koyun. Üzerine tahin gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.