MALZEMELER
1 paket uzun erişte
1/4 demet semizotu
1 adet havuç
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Erişteleri 15 dakika haşlayın, süzüp bir kaba alın. Sıcakken içine tereyağını ekleyip karıştırın. Havucu rendeleyin, semizotlarını irice doğrayın. Yumurta, süt ve yoğurdu çırpın. Tüm bu malzemeleri eriştenin içine ekleyip iyice karıştırın ve fırın tepsisine boşaltın. Üzerini düzgünleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Çikolatalı puding
MALZEMELER
200 gr. çikolata
200 gr. çiğ krema
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
Süt, yumurta sarısı ve şekeri beş dakika karıştırıp ısıtın. Üzerine suyla hafifçe açtığınız nişastayı döküp iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp içine çikolatayı ve çiğ kremayı ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın. Üzerine iri parçalar halinde ceviz koyup servis yapın.