YAZARA MAİL GÖNDER Bezelyeli risotto

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı risotto pirinci
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
30 gr. kaşar peyniri rendesi
Tane karabiber

Bezelyeleri yaklaşık 10 dakika haşlayın. Yıkanmış pirinci tereyağında rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Daha sonra üzerine bir- iki kepçe tavuk suyu döküp karıştırmaya devam edin. Suyunu biraz çekince tekrar bir-iki kepçe tavuk suyunu ekleyip karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Pirinçler şişince üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştırın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirlerini de üzerine ekleyin. Uzun süre bekletmeden servis yapın.

Muzlu irmikli tatlı
MALZEMELER
4 su bardağı süt
3 adet muz
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao

Tencereye sütü koyup içine irmik ve şekeri ilave edin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine püre yaptığınız muzları, kakaoyu ve vanilyayı koyup blender'dan geçirin. Islatılmış çukur bir kabın içine boşaltıp soğumaya bırakın. Servis yapacağınız bir tabağın içine ters çevirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.