YAZARA MAİL GÖNDER Fasulyeli tavuk güveci

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy domates
2 adet orta boy soğan
4 adet kemiksiz tavuk budu
2 su bardağı su
Tuz
Isıya dayanıklı bir güveç kabını, tereyağının yarısı ile yağlayıp içine fasulyeyi yerleştirin. Üzerine küp küp doğranmış domates ve dörde bölünmüş soğanı ekleyin. Güvecin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Tavuk butlarını iki-üç dakika kızartın. Butları güvecin tam ortasına yerleştirin. Tavukları kızarttığınız tavaya su koyup bir-iki taşım kaynatın ve güvece ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 70 dakika pişirin.

Peynirli milföy

MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
5 dal dereotu
2 çorba kaşığı çörek otu
1 adet yumurta

Milföy hamurlarını birbirine yapıştırıp dikdörtgen şeklinde açın. Peynirleri ezip kıyılmış dereotuyla karıştırın. Ardından hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Bir saat buzdolabında beklettikten sonra çıkartıp dilimlere ayırın. Yumurta sarısı sürüp 190 derecedeki fırında 30 dakika kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.