YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem ?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kirazlı börek
2 bardak kiraz
10 adet kare milföy
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Milföyleri düz bir zemine yerleştirin ve yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürüp kenara alın. Ayrı bir yerde çekirdekleri çıkarılmış kiraz ve toz şekeri, kısık ateşte sulanana dek pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. İki dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca milföylerin ortasına pay edin ve uçlarını bohça gibi kapatın. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. Pudra şekerini serpip önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Terbiyeli kuzu şiş
700 gr. kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Kekik
Karabiber
Tuz
Etleri yıkayın. Süt, yoğurt, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştırın. Daha sonra etleri bu karışımda bir saat dinlendirin. Çöp şişleri ıslatın ve etleri terbiyeden çıkartıp şişlere geçirin. Yağsız tavada ya da ızgarada yaklaşık 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.