YAZARA MAİL GÖNDER Soslu tavuk dürüm

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
300 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet lavaş
2 adet taze soğanın yeşil kısımları
6 adet zeytin
Tuz
Karabiber
Nane
Kekik

Doğranmış tavuk eti ile soğan, sivri biber ve kırmızı biberi karıştırın. Üzerine zeytinyağı, tuz, nane ve kekik ekleyin. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Lavaşları üç parça halinde kesin. İçlerine tavuklu haçtan koyup dürüm şeklinde sarın. Sonra soğan sapıyla bağlayıp kürdanla tutturun. Kürdanların ucuna birer zeytin koyarak servis yapın.

Bademli helva
MALZEMELER
4 çorba kaşığı tereyağı
2.5 su bardağı un
100 gr. çiğ badem 5 su bardağı süt
1.5 su bardağı şeker

Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Yağı bir tencerede eritin. Ardından unu ve bademleri 15 dakika kavurun. Başka bir kapta sütü kaynatın, şekeri ekleyip eritin. Sütü, kavrulmuş una azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirin ve ılık servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.