YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Çilekli su muhallebisi
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için:
1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç unu ve nişastayı suyla açın ve sürekli karıştırarak süte sicim gibi dökün. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp suyla çalkalanmış küçük kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Sos için; su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Etrafına hazırladığınız sosu dökün. Üzerini çilekle süsleyerek servis yapın.

Zeytinyağlı patlıcan
4 adet patlıcan
3 domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
5 adet sivri biber
Patlıcanların kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Ardından üzerine rendelenmiş domates, ezilmiş sarımsak, iri iri doğranmış biber, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Ardından kısık ateşte hiç su koymadan, kendi suyu ile pişmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.