MALZEMELER
1 su bardağı galeta unu
1/2 çay kaşığı köri
200 gr. kuşbaşı tavuk eti
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber
Galeta unu, köri, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızartın. Havuçları rendeleyip kavurun. Sarımsakları ezip, yoğurtla karıştırın. Kavurduğunuz havuçları küçük, derin bir kaba koyup üzerini düzeltin. Ardından servis tabağına bu kabı ters çevirip ortasına havucu yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Tabağın etrafında kalan boşluklara kızarttığınız tavuk paneleri yerleştirip servis yapın.
Havuç kızartması
MALZEMELER
1/2 kg. havuç
1 çay bardağı un
1/2 çay kaşığı domates salçası
1/2 kg. yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Havuçları yıkayıp temizleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Unu bir kaba alıp üzerine su ekleyerek akıcı bir hamur hazırlayın. Üzerine tuz ve salçayı ekleyin. Havuçları karışıma bulayıp kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis
yapın.