Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı+4 çorba kaşığı toz şeker

Kiraz, tereyağı, su ve bir çorba kaşığı toz şekeri, birkaç dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı toz şekeri karamelize olana dek karıştırıp kiraz suyunu ekleyin. Üç dakika daha pişirip dört kaba pay edin. Süt ve vanilyayı kaynatıp ocaktan alın. Yumurta, yumurta sarısı ve kalan şekeri çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı kaplara paylaştırın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyan kapları sıcak suyun içine batırın. Ters çevirerek tatlıları çıkarın ve ayırdığınız kiraz taneleriyle süsleyin.

TAHİNLİ PATLICAN
MALZEMELER
3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Üzerine limon suyunu sıkıp bir kabın içinde iyice ezin. Üzerine tahin, süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Daha sonra üzerine zeytinyağını gezdirip soğuk olarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER