Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
6 adet enginar
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
15 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tereyağı
Yeteri kadar sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber
Yenibahar
Tuz

Tereyağını eritip soğanları beş dakika soteleyin. Üzerine eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak sote edin. Salçayı ekleyip bir-iki dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika sonra dörde bölünmüş enginar, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. Suyu azalmışsa enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

Marmelatlı milföy
MALZEMELER
6 yaprak milföy hamuru
200 gr. marmelat
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta

Marmelatı sütle karıştırıp milföy karelerinin içlerine bölüştürün. Hamurları kare şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine isterseniz yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişmeye bırakın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER