Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli pirinç

MALZEMELER
4 adet şeftali
500 gr. çilek
1/2 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket limonlu jöle
2 paket krem şanti

Şeftalilerin iki tanesini ve çileklerin bir kısmını ayırın. Kalan şeftali ve çilekleri küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri süt, vanilya ve bir tutam tuzla kaynatın. Çık kısık ateşte 25 dakika demlendirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp pirince katın. 15 dakika buzdolabında soğutun. Krem şantiyi kalan soğuk sütle çırpın. Doğranmış meyveleri ve krem şantiyi pirinçle karıştırın, suyla çalkalanmış bir kalıba boşaltın, 4-5 saat buzdolabında bekletin. Ayırdığınız meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Barbunya salatası
MALZEMELER
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 bardak haşlanmış barbunya
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1/2 demet maydanoz

Havuçları rendeleyip bir kaseye alın. Sivri biberleri, sarmısağı ve maydanozu kıyıp havuçların üzerine ilave edin. Haşlanmış barbunyaları da süzün ve bu karışımın üzerine ekleyip karıştırın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip bir miktar tuz ilave ederek karıştırın.

Kızarmış mantı
MALZEMELER
1/2 kg. un
1 adet yumurta
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Yumurta ve unu, ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında yoğurun, üzerini örterek dinlendirin. Soğan, kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Hamuru bezelere ayırın, her bir bezeyi açarak karelere kesin. Kıymadan hamurlara paylaştırıp bohça şeklinde kapatın ve kızgın yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA