YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Havuç salatası
1 su bardağı fındık
6 adet havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için kırmızı biber, dereotu
Havuçları rendeleyip zeytinyağıyla pişirin. Fındık, toz şeker ve tuz ekleyin. Yoğurdu sarımsakla karıştırıp havuca ekleyin ve karıştırın. Üzerini közlenmiş kırmızı biber ve dereotuyla süsleyin.

Mercimek çorbası
1 su bardağı mercimek
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet patates
Mercimeğin üzerine suyu koyun, kabukları soyulmuş patates ve soğanı bütün olarak tencereye ekleyip 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimekler pişince süzgeçten geçirin. Unu tereyağında kavurun, süzdüğünüz çorbayı ve ezilmiş sarımsakları ilave edip üç dakika daha kaynatın.

Çökertme kebabı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet çarliston biber
200 gr. bonfile
2 adet patates
Kekik
Tuz
Karabiber
Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartın. Kıyılmış biberleri yağda kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun, baharatları ekleyin. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp en üste etleri koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.