Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufka tatlısı

MALZEMELER
2 adet yufka
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt

Yufkaları düz bir zemine serin, üzerine toz bademi ve pudra şekerini serpin. Rulo yapıp dilimleyin. Bu şekilde sütün içinde bir saat kadar bekletin. Kızgın sıvı yağda kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek ya da dondurmayla servis yapın.

Soğuk badem çorbası
MALZEMELER
3 dilim tost ekmeği
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı tatlı badem
Tuz
3 diş dövülmüş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı süt

Ekmeği ve üzümü ayrı kaplardaki suda bir saat bekletin. Bademleri beş dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Sıkılmış ekmekleri ve bademi blender'da püre haline getirin. Sarımsak, kuru üzüm, zeytinyağı ve sütü ekleyip pürüzsüz bir hale gelene dek iyice çekin. Tuzunu ayarlayın. Buzdolabında iki saat bekletip servis yapın.

Kıymalı börek
MALZEMELER
20 adet baklava yufkası
3 adet normal yufka
600 gr. kıyma
3 adet soğan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
Tuz
Karabiber
1 su bardağı süt

Rendelenmiş soğan ve kıymayı bir çorba kaşığı tereyağında kavurun. Sonra tuz ve karabiberi ekleyin. Tepsiye bir yufkayı yayın. Üzerine beş baklava yufkasını serin. Tekrar normal yufka ve beş baklava yufkası yerleştirip üzerine kıymalı harcı serin. Kalan yufkaları aynı şekilde üzerine dizin. Eritilmiş tereyağı, süt ve yumurtayı karıştırıp üzerine dökün. 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA