Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pideli köfte

MALZEMELER
4 adet tırnak pide
400 gr. köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı galeta unu
1 adet soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Tuz Sos için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su

Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Biber salçasını su ile bir-iki dakika pişirin. Dilimlenmiş pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin, üzerine köfteleri koyun.

Kızarmış güllaç
MALZEMELER
10 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
2.5 su bardağı ince çekilmiş fındık
3 adet yumurta
150 gr. tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Gül suyunu ve suyu karıştırın, güllaç yapraklarını bu suyla ıslatın. Her yaprağın içine biraz fındık koyup rulo yapın. Güllaçları, çırptığınız yumurtaya bulayıp tereyağında kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın. Kızarttığınız güllaçları ılınan bu şuruba atın. Güllaçlar şurubu çekince servis tabağına alın.

Kepekli poğaça

MALZEMELER
3 su bardağı kepekli un
5 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
200 gr. kaşar peyniri
Sütü ve mayayı karıştırın ve un serpip 10 dakika bekletin. Şeker, tereyağı, mahlep ve kalan unu ilave edip hamur yoğurun. 30 dakika üzeri kapalı olarak bekletin. Parçalar kopardığınız hamuru elinizle açıp içine peynir yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA