Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kızarmış biber dolması
6 adet renkli biber
2 kaşık zeytinyağı
400 gr. kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
2 yumurta
1'er su bardağı un ve galeta unu
Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine salça, pul biber, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Bu arada yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın.

Ekmek pizza
1 paket tost ekmeği
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı ketçap
200 gr. beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kekik
Yağlanmış fırın tepsisine tost ekmeklerini dizin. Sıvı yağ, ketçap, salça ve kekiği karıştırın. Rendelenmiş beyaz peynir ve yumurtaları da ekleyip karıştırın, ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Bisküvili tatlı
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket damla sakızı
1 paket kakaolu bisküvi
Süt, şeker, irmik, nişasta ve damla sakızını karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Margarinle yağlanmış ortası delik bir kalıba dökün. Bisküvileri blender'dan geçirip karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutup servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Ortasına doğranmış çilek koyun, üzerine çikolata sosu dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA