YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Yufkalı köfte
2 adet yufka
1 su bardağı çekilmiş Antepfıstığı
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
2 adet soğan
4 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber
Tuz
Yufka ve fıstık hariç tüm malzemeyi karıştırın, mutfak robotunda çekin. Fıstığı ilave ederek iyice yoğurun. Harcı ikiye ayırın. Rulo şekline getirip yufkalara sarın. Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra bir santim eninde halkalar keserek, şişlere geçirin. Fırın ızgarasında pişirin.

Sarımsaklı kabak
10 adet minyatür kabak
Bir tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
1/2 limonun suyu
1/2 fincan zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
Dereotu
Kabakları, kabak oyacağıyla soyun. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Üzerine bir su bardağı su, toz şeker, tuz ve karabiber koyup yapışmaz yüzeyli bir tavada diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına alın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirin.

Üzümlü milföy
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Toz şeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin, ocaktan alıp içine üzüm tanelerini koyun ve iki dakika bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.