MALZEMELER
400 gr. dana kuşbaşı
200 gr. mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Tuz
Karabiber
Etleri, suyunu salıncaya kadar beş dakika kavurun. Üzerine ince ince doğranmış mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış soğanları da ekleyip 10 dakika daha kavurun. Suyu çekince üzerine bir su bardağı su ekleyip pişmeye bırakın. Baharatlarını katıp servis yapın.
Hurmalı tel kadayıf
MALZEMELER
1/2 kg. tel kadayıf
3 kaşık tereyağı
10 hurma Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Şekeri ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Hurmaları iri iri doğrayın. Kadayıfı ufalayın ve tereyağını ekleyip ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Ortasına bir parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup bastırın. Bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. 200 derecede pişirip soğuk şerbeti dökün.