YAZARA MAİL GÖNDER Tencerede pide

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ Üzeri için:
100 gr. sucuk
50 gr. pastırma
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Un, tuz ve sıvı yağı; ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğurun. Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi sıvı yağ ile yağlayın. Hamuru elinizle açarak tencerenin içine yayın. Üzerine halka halka doğranmış sucuk, iri parçalara ayrılmış pastırma, dilimlenmiş domates ve kıyılmış biber yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın üzerine oturtun. Kısık ateşte hamurun altı kızarana kadar pişirin.

Kabak çorbası
MALZEMELER
1 adet patates
1 adet kabak
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
5 su bardağı su

Patatesin kabuklarını soyup irice doğrayın. Kabağı da yıkayıp irice doğrayın. Tencerenin içine kabak ve patatesi koyup üzerine suyu ezilmiş sarımsağı ve irice doğranmış dereotunu koyup kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp, blender'dan geçirip içine tuz ve karabiber koyun. Küp küp doğranmış ekmeklerle sunun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.