Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Etli kabak
4 adet kabak
250 gr. kuşbaşı et
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Kabakları soyup uzunlamasına doğrayın. Kıyılmış soğan, sarımsak ve eti karıştırarak 10 dakika kavurun. Kabağı ekleyip beş dakika pişirin ve salçayı katın. Bir-iki dakika sonra suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

Frigo
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı kakao
1.5 çorba kaşığı un
1.5 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı fındık
Kakao, nişasta, un ve toz şekeri bir tencereye koyup karıştırın. Sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp tereyağını koyun ve beş dakika çırpın. Karışımı bir tepsiye dökün. Üzerine fındık serperek dondurun. Dilimleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA