YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kayısı soslu sütlaç
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası Sosu için:
12 adet kayısı
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Pirinci, aynı seviyede su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sütü katıp arada karıştırarak 20 dakika pişirin. Nişastayı suyla açıp şekerle birlikte tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirip kaselere aktarın. Kayısıları, toz şeker ve suyla yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Biraz suyla açılmış nişastayı ekleyin. Kıvam alana dek pişirin. Sütlacı, sosla servis yapın.

Kağıt kebabı
500 gr. kuzu eti
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kekik
Taze soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Üzerine yıkanıp süzülmüş etleri ve baharatları koyup karıştırın. Karışımı yağlı kağıda koyup paket yapın. 200 derece fırında 45 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.