Sütlü vişneli tatlı
5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
6-8 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu için:
250 gr. vişne
4 tatlı kaşığı esmer şeker
Süt dışındaki malzemeyi karıştırın. Ardından sütü azar azar karışıma ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döktüğünüz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin. Servisten önce, düz servis tabağına kalıbı ters çevirerek çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blender'da çekip tatlının üzerine gezdirin.
Tavuk köftesi
600 gr. tavuk kıyması
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Kimyon
Kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Kıyma, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve salçayı yoğurun. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekli verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirip ızgarada pişirin.