YAZARA MAİL GÖNDER Etli pilav

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyunu koyup 20 dakika pişirin. Fıstık ve bademi kavurun, tavadan alın. Aynı tavaya rendelenmiş soğanı ve doğranmış kuzu etlerini koyup kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince, baharatları ekleyip harmanlayın. Pilavı, etleri, kavrulmuş badem ve fıstıkları karıştırıp servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay kaşığı tuz
200 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
Tarçın
Yenibahar
Karabiber

Fındıklı kurabiye

Yumurta aklarını, bir tutam tuzla kar haline gelene dek çırpın. Üzerine azar azar toz şekeri ve iyice dövülmüş fındığı ilave edip karıştırın. Kağıt kek kalıplarına birer kaşık koyun. Ortalarına birer fındık tanesi yerleştirin. 150 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı toz şeker
200 gr. fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.