YAZARA MAİL GÖNDER Acılı biftek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Biftekleri, tuz ve karabiberle ovun. Bir tavaya yağı koyun, biftekleri ve biberleri arkalı önlü iki dakika kızartın, tavadan alın. Aynı tavaya defne yapraklarını, mısır tanelerini ve barbunyayı koyun. İki dakika soteleyip tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine iki çorba kaşığı acılı biber sosunu gezdirip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Üzerine kalan acı biber sosunu dökerek servis yapın.

MALZEMELER

6 dilim biftek
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr. Çarliston biber
2 adet defne yaprağı
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 kase haşlanmış barbunya
3 çorba kaşığı acı biber sosu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Cevizli kraker


Un, tereyağı, ceviz, pul biber, tuz ve yumurtayı yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp dilediğiniz şekillerde krakerler hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, ardından susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
1 yumurta akı
Tuz
6 çorba kaşığı susam

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.