YAZARA MAİL GÖNDER Peynirli kabak dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
6 adet kabak
200 gr. beyaz peynir
200 gr. tuzsuz lor peyniri
1/2 demet maydanoz ve dereotu
10 dal nane
1/2 su bardağı su
5 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Kabakları ikiye bölüp temizleyin. Dereotu, maydanoz ve nanenin yapraklarını kıyın. Peynirleri ezin, otları ve karabiberi ilave edin. Kabakları peynirli harçla doldurun. Otların saplarını tencerenin dibine koyun, üzerine dolmaları yerleştirin. Suyu katıp tuz serpin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip pişirin.

Kahveli kurabiye

MALZEMELER
3.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı tahin
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı filtre kahve

Sıvı yağ, az suyla eritilmiş kahve ve kakaoyu karıştırın. Tahin, ceviz, pudra şekeri ve unu da ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çok bastırmadan yassıltın. Tepsiye dizip 170 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.