MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
Tuz
Ispanakları saplarıyla birlikte irice doğrayın. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ve doğranmış havuçları ekleyip bir müddet daha kavurun. Üzerine ıspanak, nohut ve tuzu koyun, bir su bardağı su koyarak pişirin.
Havuçlu tart
MALZEMELER
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta İçi için:
7 adet havuç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Havuçları rendeleyin, yağda beş dakika pişirin. Şekeri ilave edip beş dakika daha pişirin. Sonra cevizi ekleyin. Ocaktan alınca tarçın ilave edin. Un, tozşeker, tereyağı ve yumurtayı yoğurun. Şeritler için biraz ayırıp yağlanmış ve unlanmış kalıba, kenarlarını yükselterek yerleştirin. Üstüne harcı yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.