YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Balık çorbası
300 gr. balık filetosu
1 adet soğan
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 defne yaprağı
3 adet mantar
Suyu tencereye koyun, bütün olarak soğan, defne yaprağı ve balığı 35 dakika pişirip suyunu süzün. Unu ve çok ince doğranmış mantarları tereyağında kavurun. Balık suyunu ve ufak parçalara ayırdığınız balığı ekleyip 10 dakika daha pişin.

Taze soğanlı pizza
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt Üzeri için:
2 demet taze soğan
200 gr. beyaz peynir
Mayayı ılık sütte 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun, kabarması için bekletin, dört parçaya bölüp yuvarlak şekilde açın. Soğanın yeşil kısımlarını ince doğrayın, tuzla ovup yumuşatın. Suyunu sıkıp üzerine peynirleri serpin. Fırın tepsisine hamurları üst üste dizin. Üzerine soğanlı karışımı yayın. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.