YAZARA MAİL GÖNDER Yulaf ezmeli çorba

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Su, süt, tarhana ve yoğurdu karıştırarak pişirin. Haşlanıp süzülmüş yeşil mercimeği ve yulaf ezmesini ilave edin.10 dakika kadar kaynatıp doğranmış sarımsağı ekleyin ve ocaktan alın.

MALZEMELER

4 su bardağı su
3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı yeşil mercimek
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı yoğurt

Cevizli tatlı

Şerbet için su ve toz şekeri kaynatıp soğumaya bırakın. Ceviz, margarin, süt, kabartma tozu ve unu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.

MALZEMELER

1 kase kıyılmış ceviz
4 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı süt
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.