YAZARA MAİL GÖNDER Güveçte nohut

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Rendelenmiş soğanı yağda beş dakika kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika daha kavurun. Doğranmış sivri biberi, kırmızı biberi, defne yaprağını, nohudu, tuz ve karabiberi ekleyip bir güveç kabına koyun. Üzerine çok az su ekleyip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
3 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
Tuz
Karabiber

BİBER EZME
Domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını blender'dan geçirin. Üzerine nar ekşisini ve salçayı ekleyip karıştırın. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet domates
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.