YAZARA MAİL GÖNDER Hamsi kızartma

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
500 gr. hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve süzün. Mısır unu, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın. Kağıt havlu ile kuruladığınız balığı bu karışımın içine katın ve tüm malzemeyi karıştırın. Bir tavaya tereyağını koyup balıkları tavanın içine uçları ortada birleşecek şekilde yan yana dizin. Kalan balıkları aynı şekilde üzerine dizin. Arkalı önlü kızartın.

Havuç köfte

MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Havuçları haşlayıp ezin. Üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir kaşıkla şekil verin. Köfteleri una bulayıp kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.