Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun, doğranmış ıspanağı, tuz ve karabiberi ekleyip biraz daha kavurun. Beşamel sos için; unu tereyağında kavurup soğuk sütü karıştırarak katın. Karıştırarak koyulaşana dek pişirin ve makarnayla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına soslu makarnanın yarısını koyun. Üzerine ıspanaklı harcın tamamını koyup yayın. Üzerine kalan soslu makarnayı dökün ve üzerini düzleştirin. Isıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 kg. ıspanak
1 paket kalın fırın makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt

Kırmızıbiber sarma

Bir kabın içine lor peynirini alıp erimiş tereyağı ile karıştırın. İçine çörekotunu, kıyılmış dereotunu ve kıyılmış taze soğanın beyaz kısımlarını koyup harmanlayın. Harcı kırmızıbiberin üzerine koyup sarın, taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayıp servis tabağına koyun.

MALZEMELER

8 adet közlenmiş kırmızıbiber
200 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı çörekotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER