YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Nohutlu sulu köfte
350 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı galeta unu
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç unu ve galeta ununu yoğurup küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı ve salçayı karıştırıp üzerine iki su bardağı su ekleyin ve bu karışımı kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohutları ve köfteleri içine ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.

Fındıklı şekerleme
1 su bardağı fındık içi
1/2 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı su
1 su bardağı pudra şekeri
Fındıkları havanda dövün. Su ve toz şekeri bir taşım kaynatıp ocaktan alın, içine fındıkları ilave edip karıştırın. Biraz soğuyunca pudra şekerini de ekleyip yoğurun ve istediğiniz şekillerde şekerlemeler hazırlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.