YAZARA MAİL GÖNDER Nohutlu semizotu

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Küp küp doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı sıvı yağda kavurun. İnce şerit halinde doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavurun. Kıymayı ekleyin, iki dakika daha kavurun. Salça, doğranmış domates ve pirinci ekleyip birkaç kez çevirin. Ayıklayıp yıkadığınız semizotunu ekleyin. Semizotu diriliğini kaybedene dek kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp üzerini hafifçe aşacak adar sıcak su katın. Son olarak haşlanmış nohudu ilave edip kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet semizotu
150 gr. kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
4 diş sarımsak
1'er adet havuç ve domates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber

Kavurmalı börek


Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Sonra yağını bırakana kadar kavurun. Üzerine tereyağını koyup kekik serpin ve beş dakika kavurun. Su ve yağı karıştırıp iki adet yufkayı, bu karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin. Üzerine kavurduğunuz etleri koyup diğer yufkaları aralarını ıslatarak üzerine koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.