YAZARA MAİL GÖNDER Kayısılı et sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
8 adet kuru kayısı
400 gr. antrikot
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kekik

İnce dövülmüş etleri uzun şeritler halinde doğrayın, yanmaz tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar biraz ölünce, şeritler halinde doğranmış kayısıları ve tereyağını ekleyip karıştırın. Salça ve sıcak suyu da ekleyip 10 dakika kadar pişirin, baharatlarını ekleyip servis yapın.

Mantar mücveri
MALZEMELER
250 gr. mantar
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
3 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
1 tutam kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Mantarları ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın. Yeşil biberleri ince ince doğrayıp maydanozu kıyın. Biber, maydanoz, süt, un, kabartma tozu ve baharatları mantarlarla karıştırın. Yağsız tavayı biraz yağlayın. Karışımdan kaşıkla dökerek arkalı önlü kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.