YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Etli börek
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta İçi için:
300 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Etleri çok küçük doğrayın. Tavaya koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Soğuyunca milföy hamurlarına paylaştırıp zarf şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

Bulgur çorbası
1 su bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 bardak su
Tuz
Karabiber
Nane
Tencereye tereyağını koyup eritin. Sonra üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip üç dakika kavurun. Üzerine soğuk suyu koyup tarhanayı ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca bulguru ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp baharatları ekleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.