YAZARA MAİL GÖNDER Mantarlı tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
4 adet dövülmüş tavuk göğsü
3 çorba kaşığı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. mantar
Tuz
Karabiber

Tavuk etlerini; tuz ve karabiberle tatlandırıp arkalı önlü kızartın. Dilimlenmiş mantarları tereyağında soteleyin. Üzerine çiğ kremayı ekleyip karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, üzerine mantarlı sosu gezdirin. Dilediğiniz garnitürle servis yapın.

Balkabaklı tatlı
MALZEMELER
1 kg. balkabağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
3 adet yufka Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Şeker ve suyu kaynatın. Balkabağını robottan geçirin. Ceviz, toz şeker ve tarçın ekleyip kısık ateşte kabak yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Yufkayı yayıp 12 adet üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına soğuyan iç harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın ve soğuk şerbete atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.