YAZARA MAİL GÖNDER Sucuklu mücver

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Sucuğu kıyın ve derin bir kaba alın. Kabağı ve patatesi ayrı kaplara rendeleyip suyunu sıktıktan sonra sucuğun içine katın. Yumurta, un, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

MALZEMELER

100 gr. sucuk
4 adet orta boy kabak
1 adet büyük boy patates
2 adet yumurta
3-4 çorba kaşığı un
3 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Tuz
Karabiber

Kestaneli sufle
Yumurtaları şekerle çırpıp üzerine çiğ kremayla tereyağını ekleyin. Kebap yaptığınız kestaneleri küçük küçük kesip üzerine ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da koyup karıştırın. Harcı, yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

200 gr. kestane
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr. çiğ krema
2 çorba kaşığı tereyağı l1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.