YAZARA MAİL GÖNDER Frambuazlı tart

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
3 paket kakaolu bisküvi
4 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. taze tuzsuz lor
2 çorba kaşığı toz jöle
6 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı vanilya
Üzeri için:
1 su bardağı frambuaz
2 çorba kaşığı şeker

Bisküvileri robotta çekip eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Bu karışımı kullanacağınız kalıbın tabanına yerleştirip buzdolabında bekletin. Jöleyi az suda açıp süzme yoğurt, lor ve şekerle karıştırıp vanilyayı ekleyin. Karışımı bisküvinin üzerine döküp dört saat buzdolabında bekletin. Frambuaz, şeker ve tart jölesiyle sos hazırlayıp üzerine dökün ve buzdolabında dondurun.

Tavuklu dürüm

MALZEMELER
300 gr. haşlanmış tavuk eti
4 adet lavaş ekmeği
1 adet soğan
1 demet taze soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz

Kıyılmış soğanları yağda soteleyip ocaktan alın. İçine tavuk etlerini, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp rulo yapın. Tepsiye dizip 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.