YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Çiğ kereviz salatası
3 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
2 adet portakal
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
Kerevizlerin kabuklarını soyup limon suyu ile ovun ve rendeleyin. Havuçları da rendeleyip kerevizle karıştırın. Portakal suyu ve limon suyunu çırpıp üzerine dökün. Kıyılmış dereotu ve cevizi de ekleyerek harmanlayın. Portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Çekirdekli dereotlu çörek
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı ayıklanmış çekirdek
1/2 demet dereotu
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2çay bardağı sıvı yağ
Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtaları birbirine yedirin. Üzerine kuru malzemeleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun. Son olarak çekirdekleri de ekleyip yuvarlak şekiller yapın. Üzerine su ya da yoğurt suyu sürün. Üzerine yulaf ve çekirdek serpiştirin. 190 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.