YAZARA MAİL GÖNDER Kuru patlıcan dolması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
400 gr. kuru patlıcan
300 gr. kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet sivri biber
1 demet maydanoz
400 gr. pirinç
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Acı pul biber

Patlıcanları tuzlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberleri yoğurun. Pirinç ve baharatları ekleyip harmanlayın. Bu harcı patlıcanların içlerine doldurup tencereye dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Su ekleyerek pişirin.

Havuç dilimi baklava
MALZEMELER
1 paket baklava yufkası
250 gr. tereyağ
1.5 su bardağı kıyılmış fıstık
1 su bardağı şeker
150 gr. kaymak
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yuvarlak bir tepsiye, 25 adet baklava yufkasını aralarına nişasta serperek yerleştirin. Bir kabın içinde fıstık, kaymak ve şekeri karıştırıp yufkaların üzerine yayın. Üzerine kalan yufkaları, aralarına nişasta serperek döşeyin. Havuç dilimi şeklinde kesin. Tereyağını kızdırıp üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin. Fırından alınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.