YAZARA MAİL GÖNDER Cevizli çörek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı pekmez

Ekmek hamurunu, üzerine sıvı yağı ekleyip yağı iyice çekene kadar yoğurun. Kabarınca unlanmış zeminde açın. Eritilmiş tereyağı, tahin, pekmez ve şekeri karıştırıp, hamurun her tarafına sürüp cevizi üzerine serin. Şeritler halinde kesip rulo yapın. Fırın tepsisine birbirlerine değecek şekilde dizin. Üzerine pekmez gezdirin. 190 derecedeki fırına verip 35-40 dakika pişirin.

Sepet poğaça

MALZEMELER
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un İçi için:
100 gram beyaz peynir
6 dal maydanoz
3 çorba kaşığı lor peyniri

Yumurta, yoğurt, tereyağ ve sıvı yağı karıştırın. Kabartma tozu, karbonat, tuz ve unla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Maydanoz ve peynirleri karıştırın. Hamuru yuvarlak kesin. Hamurun tam ortasına iki çizgi atın, üzerine iç malzemeyi koyun. Kenarlarını kapatıp tepsiye ters koyun. Bıçakla çizdiğiniz yerden hamuru açın. 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.