MALZEMELER
4 adet pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yufka
1/2 çay bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Pırasanın beyaz kısımlarını halka halka doğrayın, soğanı da yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine salçayı ekleyip birkaç dakika pişirin. Ezilmiş peynir, tuz ve karabiber ilave edip ocaktan alın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaları, aralarına zeytinyağlı su sürerek üst üste koyup sekiz parçaya kesin. Kenarlarına pırasalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Gül şekli verip tepsiye dizin. Yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıp üzerine sürün. Susam serpin. 200 derece fırında pişirin.
NOHUT KÖFTESİ
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 çay kaşığı kişniş
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay bardağı un
2 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
Nohutları ezip püre yapın; yumurta, sıvı yağ, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Üzerine unu ve baharatları ekleyip irice köfteler hazırlayın. Bunları galeta ununa bulayıp kızartın.