YAZARA MAİL GÖNDER Hamsili pilav

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. hamsi
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2'şer çorba kaşığı kuş üzümü ve dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar, tarçın
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
4 su bardağı sıcak su

Soğan, pirinç ve fıstığı; tereyağı ve zeytinyağında kavurun. Pirincin rengi dönünce suyunu verin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dereotunu ve baharatları ekledikten sonra suda bekletilmiş kuş üzümlerini ilave edin. Tepsiyi yağlayıp ayıklanmış hamsiyle kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Üzerini tekrar hamsiyle kaplayıp erimiş tereyağı gezdirin. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

Tuzlu bisküvi

MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
50 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber

Bir kapta yumurta, yağ, süt, un, kabartma tozu, rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi yoğurun. Hamuru hafif unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla açıp kareler halinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.