YAZARA MAİL GÖNDER İrmikli kurabiye

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
3 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
5 çay bardağı un
2 adet yumurta Üzeri için:
2 adet portakalın suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri

İrmiği; oda sıcaklığındaki tereyağ, pudra şekeri, kakao, vanilya ve unla yoğurun. Sonra yumurtaları katıp tekrar yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Portakal suyu ve pudra şekerini karıştırıp fırından aldığınız sıcak kurabiyelerin üzerine dökün. Üzerlerine bir örtü örtüp soğuduktan sonra servis yapın.

Hindi pastırmalı tavuk ruloları
MALZEMELER
8 dilim hindi pastırma
4 dilim ince dövülmüş tavuk eti
8 dal dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

İki dilim hindi pastırmanın üzerine bir dilim tavuk eti ve iki dal dereotu koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayıp rulo yapın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın ve eritilmiş tereyağında önlü arkalı kızartın. Ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.