Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Soyalı pırasa
1 kg. pırasa
3 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı sıcak su
2'şer çorba kaşığı soya sosu ve balzamik sirke
1 adet limonun suyu
Pırasa ve havuçları temizleyip verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları iki dakika soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılımaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ilave edin. Yine tencereyi sallayarak karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Portakallı un helvası
2 çorba kaşığı çiğ badem
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti için:
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı portakal suyu
Şerbeti
için gereken malzemeyi beş dakika kaynatın.Unu, rengi koyulaşıncaya dek tereyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş bademi ekleyip biraz daha kavurun. Şerbeti ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Üzeri kapalı olarak demlenmeye bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER