YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Karnabahar burger
1 adet karnabahar
3 adet patates
1'er adet havuç ve kereviz
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet pırasa
3 dal taze soğan
1 çay bardağı un l Galeta unu
Tuz
Karabiber
Patatesi haşlayıp ezin. Karnabaharı, pırasanın beyaz kısımlarını ve taze soğanı ince ince kıyın. Havuç ve kerevizi rendeleyip yağda kavurun. Üzerine karnabahar, pırasa, taze soğan ve tuz ilave edip karnabahar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp patates, yumurta sarısı ve karabiberle yoğurun. Dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Önce tuz ve karabiberle karıştırılmış una, sonra tuzla çırpılmış yumurta akına, sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.

İrmik çorbası
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı irmik
3 adet orta boy domates
8 su bardağı et suyu
1 kaşık salça
Tuz Terbiyesi için:
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyip bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.