YAZARA MAİL GÖNDER Turşu yahnisi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 kg. lahana turşusu
1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 kesme şeker
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber

Turşuyu irice doğrayıp yıkayın ve süzün. Eti tereyağında, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Doğranmış soğan, jülyen doğranmış havuç, kırmızı biber ve salçayı ekleyin. Bir-iki dakika kavurup turşuyu ekleyin. Çentilmiş sarımsak, pul biber ve şekeri ilave edin. Ağır ateşte 40 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyin. Etler ve lahanalar iyice pişene kadar 10-15 dakika daha ocakta tutun.

Nar şerbeti
MALZEMELER
5 adet nar
1 su bardağı şeker
2 adet kabuk tarçın
1 adet elma
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil

Narların suyunu sıkın. Tencereye elmayı rendeleyip üzerine şeker, karanfil, tarçın ve nar suyunu ekleyip karıştırın. Beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Bir tülbentle süzüp soğuk olarak ikram edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.